Recensies

de beleving van anderen op de Tertius

We geven graag het woord aan de mensen die eerder met ons mee hebben gevaren. Want wie anders dan zij, kunnen u vertellen hoe zij onze dienstverlening hebben ervaren? Heeft u al eens met ons meegevaren en wilt u graag een recensie achterlaten? Klik dan hier.

Jan wagemakers

“ mooie boot, lekker eten, veel vis gevangen,en leuke mensen aan boort .bedankt Ruud en Elly ”

Miriam de Vries

“ Geweldig personeel een goede kok (de uitsmijter yum) een prachtige duik gemaakt. Op de boot kun je je droog en uit de wind omkleden en lekker warm douchen. 's Avonds is het ook altijd prima toeven met alle liefhebbers om ons heen. ”

Petra Brandsen

“ Een weekend doorgebracht op de Tertius. De haven uitgevaren en genoten van de Zeeuwse natuur. Ze weten de leukste duikstekken en vergeten onderwijl ook niet aan de innerlijke mens te denken........de uitsmijter is onweerstaanbaar lekker!!!! Het was een geslaagd weekend, voor herhaling vatbaar....... ”

Femke

“ Na lovende verhalen van een clubgenote hebben we vorig jaar tijdens het voorjaarsduikweekend besloten om dit jaar met de Tertius een weekend op stap te gaan. Zo gezegd, zo gedaan en het was super! Dit was mijn eerste liveaboard en met de boot op pad is echt een relaxte manier van duiken. Als de spullen eenmaal op de boot zijn, hoef je er niet meer mee te sjouwen. Op de boot kun je je droog en uit de wind omkleden en op het einde van de dag spring je zo onder een lekkere warme douche. Het weekend bestaat uit 1 (avond)duik op vrijdag, 3 duiken op zaterdag en 2 duiken op zondag. Tijdens en buiten de duiken om wordt je prima verzorgd door Ruud en Ellen. Ze weten de mooiste duikstekken te vinden (de hangcultuur is een echte aanrader!) , ze hebben verstand van zaken, de briefings zijn duidelijk en ook aan gezelligheid ontbreekt het niet. Er wordt daarnaast rekening gehouden met de voorkeuren van de groep en de ervaring van de duikers. De avonden zijn supergezellig (ook afhankelijk van het gezelschap dat je zelf meebrengt natuurlijk :-)), de uitsmijters zijn niet te versmaden en ook de barbecue was prima verzorgd. De regen deerde ons niet want op het achterdek kun je uit de wind en droog zitten. Wij hadden de boot niet 'vol' en kregen op zaterdag gezelschap van een andere groep duikers voor een dagtrip. Dit betekent ook dat je vrijdagavond in de haven slaapt en op zaterdagmiddag de groep weer in de haven moet afzetten. Als je 12 personen bij elkaar kunt krijgen, vertrek je op vrijdagavond uit de haven en zie je die niet meer tot zondagavond. Het verblijf op de Tertius is ons zo goed bevallen dat we meteen hebben gereserveerd voor volgend jaar! ”

Stijn Dellaert

“ Ook dit jaar weer genoten van een weekendje Tertius met de duikclub. Nieuwe duikstekken ontdekt en de sfeer en het eten op de boot was weer goed! Op naar volgend jaar :) ”

Dive o'clock (Marlies)

“ Naar aanleiding van een aantal fantastische duiktrips met de Tertius heb ik hier een artikel over geschreven: 'SCUBA diving in The Netherlands, on a liveaboard!' www.diveoclock.com/blog/Liveaboard_NL/

Bas Brand

“ Dit jaar al weer 2 keer met de Tertius op een duik trip geweest, en zeker niet voor het laatst. Het is altijd weer een heerlijk relaxte manier van duiken. Bij aankomst koffie en koek, de spullen op het voordek leggen en dan varen naar de 1e duikstek. Na de 1e duik maakt Ellen altijd een uitsmijter met veel vulling naar keuze (kaas, Ham, spek) Ruud vult de fles en vaart naar de volgende duikstek. Ruud is altijd goed op de hoogte waar er interessante dingen te zien zijn. Na het oppervlakte interval de 2e duik. En afhankelijk van of het om een enkele dag of een weekeinde gaat, naar de haven terug of naar een volgende stek. ’s Avonds is het ook altijd prima toeven aan boord, gezellig met duikers en Ruud en Ellen een biertje. De hutten zijn prima en de douche is warm en heeft veel water. ”

Mariska Boshoven

“ Duiken met de Tertius zorgt elke keer weer voor een heerlijke duikdag, -weekend en -ervaring. Dat al vele jaren lang. Ruud en Ellen zorgen uitstekend voor hun duikende en niet-duikende gasten. Ze bieden echte gastvrijheid, gezelligheid, humor, lekker eten en mooie duikstekken. Je komt op duikstekken waar je niet zo gauw of makkelijk vanaf de kant komt. Een favoriete stek waar ik graag duik met de Tertius is de Plaat van Oude Tonge, op de mossel hangculturen. Hier kom je niet zo gauw zonder een boot. Het is een klein stukje uitzwemmen om je daarna onder te dompelen en te duiken langs de lijnen die vol zitten met prachtige mosselen. De mosselen hier strijden om de mooiste baard. Wijd open gesperd tonen de mosselen hun schitterende randen en hun binnenste. Roze, witte en rode baarden schreeuwen om je aandacht. Bepakt met camera weet je haast niet welke mossel je op de foto wilt zetten. Het zicht is mij hier ook nooit tegengevallen. Zelfs op diepte van 15 meter kan je nog heerlijk om je heen kijken. De hangculturen zitten vol met verborgen leven. Het is niet alleen de mosselen bewonderen hier, maar ook de anemonen en sponzen en al het andere onderwaterleven. Goed kijken en je ziet de vreemdste creaturen als spookkreeftjes, botervisjes en vreemde rupsen. Groothoeklens en macrolens komen hier zeker goed tot hun recht. Altijd leuk om na je duik onderwater terug te zwemmen naar de boot. Ellen weet me altijd te volgen met haar waakzame ogen. Dat geeft een veilig gevoel. Na je duik zorgt Ruud voor je flesvulling, Ellen voor de inwendige mens en wordt de volgende duikstek overlegd met de groep. Tussen de duiken door lekker wegsoezen in de kajuit, je hut of op het dek. Het is net een mini vakantie. Elke keer weer! ”

Andre Kolders

“ Lekker rustige vaart naar de windmolens bij Dreischor, 6 buddyparen het water in. Iedereen was lekker aan het duiken en had geen idee wat er boven water zich afspeelde. Het weer was 100% omgeslagen storm hagel en regen. De Tertius ging door het anker, en dreef door de wind ver af. De schipper en zijn vrouw hebben het schip weer op positie weten te brengen. Toen we allemaal boven kwamen na een super dui met goed zicht, hadden we de grootste moeite hij de boot te komen. Door goede stuurmanskunst en hulp van zijn vrouw en samen werking van de buddyparen allemaal weer veilig aan boord. Naar Bruinisse gevaren, daar lekker gegeten met zijn alle en nagepraat over deze wilde ervaring. iedereen en vooral de bemanning van de Tertius bedankt het was een top avond. Duikteam Waterworld ”

Daniele Bakker

“ Voor het vijfde jaar achtereen een geweldig duikweekend op de Tertius! Ruud en Ellen zijn fantastische mensen die keer op keer voor hun gasten klaarstaan. Ruud weet precies wat er te zien is op elke duikstek en Ellen zorgt voor heerlijke versnaperingen tussen de duiken door. Echt een top team!! Volgend jaar weer!! Groetjes Daantje (banaantje) ”